PCR test voor reizen

De PCR test (polymerase chain reaction) is een test om aan te tonen of je besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Een keel-en neusswab vormt de basis van de PCR test. Het opgevangen materiaal wordt in een laboratorium geanalyseerd.

Hieruit volgt een negatieve of positieve uitslag. Vooral voor reizen wordt de PCR test veel gebruikt. De meeste landen hebben op dit moment een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR test met medisch certificaat is dan nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden.

Ga je op reis en heb je een PCR test nodig? Uitslagdirect biedt een COVID-19 PCR test met een Medisch Certificaat voor reizigers. Wij werken samen met een RIVM gevalideerd laboratorium voor corona testen en hebben al vele reizigers geholpen met een test en reisverklaring. Testen die afgenomen zijn in onze kliniek geven binnen 24 uur uitslag, vaak nog dezelfde dag.

Let op: antigeen sneltesten zijn niet voor alle landen geschikt voor reizigers. Maak een afspraak via onderstaande knop.